Cuțite bucătărie Samura
Samura este un producător modern pentru cuțite de bucătărie înființat în 2003. Samura a lansat prima linie de produse în parteneriat cu companiile japoneze MAC și Mcusta. Din 2010, Samura produce cuțite sub marca sa proprie. Cuțitele pentru bucătărie Samura combină cele mai bune elemente ale producției de cuțite japoneze și europene. Este o simbioză între tradiția cuțitelor japoneze și fiabilitatea europeană. Cuțitele japoneze autentice pot fi excesiv de dure, ceea ce le face fragile și necesită o utilizare cu mare atenție. Multe cuțite japoneze sunt fabricate din oțel cu conținut ridicat de carbon, care ruginește rapid și poate fi ușor deteriorat prin lovire, chiar și de os mic. Samura a decis să elimine aceste puncte slabe, păstrând cel mai important lucru - performanța de tăiere japoneză.
Cuțitele pentru bucătărie Samura sunt fabricate din oțel japonez și suedez de înaltă calitate, călit la 58 - 61 HRC. Cuțitele Samura sunt ascuțite la un unghi de 17 grade, mai mult decât cuțitele japoneze, dar mai puțin decât cuțitele europene. Pentru mânere, Samura folosește cele mai bune materiale moderne, cum ar fi micarta, G10, lemn stabilizat, plastic ABS.